به گزارش سافت گذر، مرورگر مبتنی بر کرومیوم Brave که همچون کروم، مایکروسافت اج، اوپرا و ویوالدی از یک پایگاه کدنویسی بهره می برد، در نسخه 1.17 خود از ویژگی ضد ردیابی CNAME پشتیبانی کرده است.
این قابلیت که در حال حاضر در نسخه آزمایشی مرورگر نامبرده وجود دارد، به زودی به ورژن اصلی و پایدار آن نیز خواهد آمد.
ریموند هیل، سازنده مسدودکننده محتوای uBlock Origin یک سال پیش ویژگی ضد ردیابی CNAME را به فایرفاکس آورد. او ابتدا این قابلیت را در قالب یک افزونه معرفی کرد زیرا تنها در فایرفاکس بود که از DNS API پشتیبانی می شد. با این اوصاف، افزونه uBlock مخصوص فایرفاکس بیشترین کارایی را دارد.
سایت ها و شرکت های بازاریابی اینترنتی از CNAME برای جلوگیری از شناسایی مسدودکنندگان محتواها استفاده می کنند و برایشان فرقی نخواهد داشت که CNAMEها در مرورگرها قرار گرفته اند یا در قالب افزونه هستند و . . .
ردیابی CNAME به وسیله هدایت زیر دامنه ها به دامنه اصلی کار می کنند تا در نهایت بتوانند کاربران را دنبال نمایند. اکثر مسدودکنندگان محتوا منابع اصلی و متفرقه را می شناسند به همین دلیل CNAME از آنها بهره می برد تا از شناخته شدن جلوگیری کند. با شکستن کدهای نوشته شده، تکنیک به کار رفته سبب شده تا ظاهر این ردیاب ها شبیه موارد اصلی شوند.
اکثر مرورگرها نمی توانند CNAMEها را شناسایی یا مسدود کنند بنابراین افراد باید به صورت دستی لیست های ایجاد شده را مدیریت نمایند در غیر این صورت بهتر است از افزونه ها استفاده شود.
حالا پس از فایرفاکس، مرورگر Brave استفاده از uBlock Origin را در دستورکار قرار داده است. این برنامه اولین مرورگر کرومیومی می باشد که پشتیبانی از ردیابی CNAME را معرفی می کند.
Brave Shields که ابزار درونی این مرورگر برای جلوگیری از ردیابی محتواهاست، از CNAME در نسخه 1.17 خود پشتیبانی خواهد کرد. این ابزار به صورت کاملاً ناشناخته تمامی درخواست های مربوط به شبکه های اینترنتی که مسدود نشده را بررسی می کند. در ادامه اگر CNAME وجود داشت، درخواست مربوطه مسدود خواهد شد.
ردیابی CNAME به صورت پیش فرض در نسخه 1.17 مرورگر Brave فعال است تا اولین برنامه ای که از این قابلیت از همان ابتدا بهره می برد، حالا به همگان معرفی شده باشد.
شرکت سازنده Brave برنامه دارد تا نسخه 1.17 پایدار آن را در تاریخ 17 نوامبر 2020 به دست همگان برساند.
منبع: ghacks.net